2012. augusztus 26., vasárnap

Doctor Pepper túró rúdi tortája

Túró rúdi torta nyammmmmiiii....

Szóval gondoltam apukámat meglepem valami finommal elkezdtem nézegetni mit is kéne brownie az mindig jó és túró gondoltam ez lesz a nyerő és így is lett... Ízlett neki ;)

Én az eredeti recepten kicsit változtattam.


Hozzávalók 18 cm-es tortaformához: (Ez bőven elég 4 főnek is)


A brownie-hoz:
65 g étcsoki (Nálam a Tibi étcsoki a nyerő)
65 g margarin (csökkentett zsírtartalmú)
80 g barna nádcukor
1 tojás
35 g liszt

A többi részhez:
25 dkg túró (zsírszegény túró ajánlom az ALDI-sat  finom és krémes)
1 dl tejszín (növényi, Hulala)
2,5 dkg porcukor (nádbarna)
majd egy egész citrom reszelt héja, de ízlés szerint
1 v. 1,5 gr zselatin az eredeti receptben kettő van, de szerintem jobb ha nem annyira kemény a túró


 A csokit mikróban megolvasztjuk. A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, 18 cm átmérőjű kikent lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokon 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl. ( Én előző este megcsináltam)






A túrós krémhez a tejszínt a zselatinnal együtt felmelegítjük, de nem szabad forralni! Utána a porcukrot és a reszelt citrom héját meg a túrót hozzá keverjük és a tortára öntjük  és betesszük a hűtőbe 2 óra alatt kellően megdermed.

Kb. két óra elteltével megolvasztunk 7 dkg csokit és a torta tetejére csurgatjuk, és vissza rakjuk a hűtőbe még egy picit, hogy a csoki is megdermedjen. 


Az eredeti receptben amit itt találtok Doctor Pepper  dupla túró és csoki réteg van Én kicsit soknak találtam így csak 1 réteg túrót és csokit tettem. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése