Túró rúdi torta nyammmmmiiii....Szóval gondoltam apukámat meglepem valami finommal elkezdtem nézegetni mit is kéne brownie az mindig jó és túró gondoltam ez lesz a nyerő és így is lett... Ízlett neki ;)
Én az eredeti recepten kicsit változtattam.
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához: (Ez bőven elég 4 főnek is)

A brownie-hoz:
65 g étcsoki (Nálam a Tibi étcsoki a nyerő)
65 g margarin (csökkentett zsírtartalmú)
80 g barna nádcukor
1 tojás
35 g liszt
A többi részhez:
25 dkg túró (zsírszegény túró ajánlom az ALDI-sat finom és krémes)
1 dl tejszín (növényi, Hulala)
2,5 dkg porcukor (nádbarna)
majd egy egész citrom reszelt héja, de ízlés szerint
1 v. 1,5 gr zselatin az eredeti receptben kettő van, de szerintem jobb ha nem annyira kemény a túró
A csokit mikróban megolvasztjuk. A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, 18 cm átmérőjű kikent lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokon 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl. ( Én előző este megcsináltam)

A túrós krémhez a tejszínt a zselatinnal együtt felmelegítjük, de nem szabad forralni! Utána a porcukrot és a reszelt citrom héját meg a túrót hozzá keverjük és a tortára öntjük és betesszük a hűtőbe 2 óra alatt kellően megdermed.
Kb. két óra elteltével megolvasztunk 7 dkg csokit és a torta tetejére csurgatjuk, és vissza rakjuk a hűtőbe még egy picit, hogy a csoki is megdermedjen.
Az eredeti receptben amit itt találtok Doctor Pepper dupla túró és csoki réteg van Én kicsit soknak találtam így csak 1 réteg túrót és csokit tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése