Ha mosogatással együtt 20 percnél nem szánunk rá több időt ;) , ezt egy pillanat alatt elkészíthetjük.
Hozzávalók morzsa tésztához:
-15 dkg liszt vagy 10 dkg liszt + 5 dkg darált mogyoró vagy dió esetleg mandula
- 10 dkg puha margarin
- 5 dkg porcukor
-25 dkg piros bogyós gyümölcs
- 2 tojás
- 5 dkg nádcukor
- 1,5 deci tej (mivel tejcukor érzékeny vagyok ezért én vízzel és növényi porból kotyvasztottam, de lehet kókusz tejjel vagy szója tejjel is pótolni )
A morzsához a hozzávalókat elmorzsoljuk, figyeljünk arra, hogy ne álljon össze a tészta. Hőállótálat kikenünk margarinnal és bele morzsoljuk a tészta felét. Rászórjuk a gyümölcsöt ( én most szedret használtam, mert az erdőben szedtünk egy csomót és isteni...), aztán a maradék morzsát. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet is, majd egyenletesen a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük kb. 45 perc, majd ha kihűlt kis fahéjas vagy vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése