2012. augusztus 5., vasárnap

Túros pogi

A Nagyi féle túros pogi... Na ez az amit valoszinűleg nem kell dobozolni :-) a tésztája puha marad legalább 3 napig nyamii...


 Hozzávalók:
 - 25 dkg túró
 - 25 dkg margarin
 - 40 dkg v. 50 dkg liszt (kevesebb liszttel könnyebb a tészta)
 - 1 csomag élesztő -
-  1 tk só
 - tejföl a kidolgozáshoz
 - + tojássárgája, sajt

 A lisztet a sóval,élesztővel,margarinnal,túróval összemorzsoljuk Hozza adunk egy kis tejfölt és alaposan kidolgozzuk. Lisztezet deszkán kinyújtjuk és meg hajtogatjuk, 20 percet pihentetjük, papír szalvétával vagy konyharuhával letakarjuk,  majd újra gyújtjuk hajtogatjuk, és ismét 20 perc púlva megismételjük. Mindezek után újra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk majd kis tojássárgájával megkenjük a tetejét, (reszelt) füstölt sajttal bolondítjuk. Előmelegített sütőben (180) szép pirosra sütjük cca. 20 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése