- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg margarin (csökkentett zsírtartalmú)
- 7 dkg nádporckor
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 60 dkg magozott, hámozott őszibarack
- 3 evőkanál őszibarack lakvár, vagy sárgabarack lekvár
- 3 evőkanál darált háztartási keksz vagy lehet zabpehellyel helyettesíteni én egy pici darált mandulát/mogyorót/diót mindig szórok még rá.
- 1 tojás a tetejét megkenni
A tésztához a lisztet, sütőport, porcukrot, reszelt citrom héját a margarinnal elmorzsolom majd hozzáadom a tojás sárgáját és tésztává gyúrom megfelezem a tésztát és fóliába csomagolom és a mélyhűtőbe teszem 15 percre. Az egyik tésztát kinyújtom a másikat a hűtőbe vissza teszem, kb. 3mm nyújtjuk és kibéleljük vele (kb 22 cm átmérőjű) pite formát. Előmelegített sütőben (190) világosra sütjük kb. 15 perc alatt. Kivesszük a sütőből és megkenjük a tésztát lekvárral megszórjuk a darált keksszel vagy zabpehellyel és egy pici darált mandulával, rátesszük a negyedekbe vágott őszibarackot. A tészta másik felét kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket, a tésztát az oldalánál összenyomkodjuk, megkenjük a tojással, és villával vagy késhegyével megszurkáljuk, hogy a gőz kijöjjön sütés közben. Vissza tesszük a sütőbe és 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése