Sajnos lassan vége a szilva szezonnak, gondoltam még egy sütit sütök... :D
Viszonylag kalória szegény süti :P 1 szelet: kb. 208 kcal
Hozzávalók 22 cm torta formához (mély):
- 25 dkg szilva
- 3 tojás
- 7,5 dkg margarin (Csökkentett zsírtartalmút használtam)
- 7,5 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg zsírszegény túró
- 1 tk. sütőpor
- 1,2 dl növényi tejszín (Én a Hulalát használtam)
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás puding por
ízlés szerint lehet bele egy kis reszelt citromhéját tenni
A szilvát megmossuk lecsepegtetjük, kimagozzuk és szeletekre vágjuk.
A tojásokat szét választjuk a sárgáját krémesre keverjük a margarinnal és a cukrokkal (5 perc). Hozzá adjuk a túrót sütőport és a pudingport, reszelt citrom héjat . A tejszínt kemény habbá verjük (szerencsés a Hulalát hűtőben tartani, mert akkor kemény habbá tudjuk verni mindig még fixáló se kell hozzá) és a krémhez adjuk alaposan összekeverjük. A tojás fehérjét csipet sóval felverjük és óvatosan a krémbe forgatjuk. Kapcsos sütő formát kibéleljük sütőpapírral és bele töltjük a tésztát majd a szilvát a tetejére tesszük. Hideg sütő alsó rácsára tesszük és 175 fokon légkeveréssel 150 fok 1 óráig sütjük,akkor jó ha már szilárd, de picit remegős, ha nagyon pirul a teteje és még nem jó akkor fedjük le alufóliával.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése