
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor, pici vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 1 kk. sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
-10 dkg barna nádcukor- 1 cs. vaníliás cukor
- fél vanília rúd kikapart belseje
- 1 citrom reszelt héja
- 3ek. tejföl
- 2-3 ek. vaníliás pudingpor
- 1 ek. búzadara
- 5-6 nagyobb barack hámozva félbe v. negyedbe vágva
A lisztet kimérjük, sütőport, porcukrot, vaníliát vagy vaníliás cukrot, citrom héját összekeverjük és elmorzsoljuk a hideg margarinnal hozzáadjuk a tojást és meggyúrjuk, ha kész van egy órára a hűtőbe tesszük.
A barackokat kimagozzuk, lehúzzuk a héját, félbe vágjuk.
A túrót a cukorral vaníliával, reszelt citrom héjával, tejföllel vanília pudingporral búza darával összekeverjük hagyjuk állni egy picit.
A tésztát kivesszük a hűtőből és kb. 28 cm átmérőjű körre nyújtjuk. Majd pite formába tesszük, 180 fokon picit elősütjük kb. 5- 8 perc majd kivesszük pici darált mandulával megszórjuk a tésztát ráöntjük a túrós masszát elsimítjuk és a tetejére tesszük a barackokat. Az előmelegített sütőben 180 fokon 20 percet sütjük , majd 150 fokon még 20 -25 percet. Ha kihűlt forró baracklekvárral megkenjük a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése