2012. szeptember 12., szerda

Levendulás keksz


Levendulás keksz....Nyammmm Azt hiszem fogom ezt még variálni pl. citrom krémmel
Úgy alakult, hogy ma reggel gyorsan tudtam gyúrni egy kis levendulás kekszet ;) Most is éppen csemegézek, régóta szerettem volna már kipróbálni a levendulát, nemrégiben szedtem is a kertünkben, kellőképpen ki is száradt így ma megsütöttem és még szedtem, hogy legközelebbre is legyen.




Hozzávalók:

- hát a liszt... jó kérdés ez adagoltam hozzá, de kb.  30 dkg lehetett amikor már gyúrható a tészta

- 22 dkg margarin (zsírszegény)
- 8 dkg nádcukor
- 8 dkg dió
- 5 dkg vörös áfonya összedarabolva
- fél citrom héja reszelve
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- csipet só
- 2 tk levendula virág
- 1 egész tojás


A lisztet a sóval levendula virággal vörös áfonyával, a reszelt citrom héjával és a vaníliával  összekevertem, majd a diót a nádcukorral keverve darálóban megőröltem és hozzá kevertem a lisztes keverékhez a margarint felkockáztam majd hozzátettem és össze morzsoltam majd a tojást is hozzátettem tésztává gyúrtam és kb. 2 órára a hűtőbe tettem. Lisztezett deszkán kinyújtottam kb. 2 mm és kiszaggattam a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsire raktam és 180 fokon kb. 15 percig sütöttem.


Finom így is, de ízlés szerint lehet kis citrom krémmel összeragasztani, Én legközelebb ki is fogom próbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése