2012. szeptember 9., vasárnap

Kakaós kalács

Ma délutánra üressé vált a konyha... kalácsra vágyom csokisra... Így neki is álltam és a múltkori kalács receptet kicsit variálva még, megsütöttem csokisan :)
Hozzávalók:

- 30 dkg  rétes liszt
- 30 dkg búza finom liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 2 egész tojás
- 2 dl tej (én növényi port oldottam fel vízben)
- 10 dkg puha margarin
- 6 dkg nád cukor
- reszelt citrom héja
- vanília (Bourbon vanília)
- 1/2 dkg só

Csokis töltelékhez: 4 dkg margarin , 2 dkg porcukor és egy tk. vanília cukor, 1 ek. kakaó

A tészta össze állítása a foszlós kalács alapján. Amíg kelt a tészta a margarint felolvasztottam hozzá adtam a porcukrot, vaníliás cukrot és a kakaóport simára kevertem és a hűtőbe tettem, hogy megdermedjen.  Mikor megkelt a tészta elfeleztem, majd a a felét 3 részre osztottam megsodortam és kinyújtottam kis téglalap alakúra megkentem a csokikrémmel és feltekertem, mint a bejglit. Miután elkészültem a hengereket szépen egymás mellé tettem és megfontam. Hagytam még kelni a tésztát egy jó 20 percet aztán megkentem a tetejét tojással és irány az előmelegített sütő(180 fok), 20 perc sütés után letakartam, mert már szép piros lett és még 20 percig sütöttem, de már csak 150 fokon. 



A tészta másik feléhez hozzágyúrtam egy kis mazsolát és szint úgy 3 részre osztottam és rudakat sodortam és megfontam kelesztettem tojással megkentem és mandulás vaníliás cukorral megszórtam és irány a sütő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése