Nagy kedvenc ételeim egyike pillanatok alatt kész van és nagyon finom, nem utolsó sorban szinte az üres hűtőből is varázsolható, mivel nálunk a húsos szalonna alapvető eleme a hűtőnek :D
A carbonara szó jelentése szénégető. A híres spagetti állítólag onnan kapta a nevét, hogy olasz szénégető munkások készítették...
- 50 dkg spagetti tészta (de opcionális)
- 15 dkg húsos szalonna
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 3- 4 db tojás
- 1,5 dl tejszín... ezzel csalok, mert az eredeti receptben nincsen (persze növényi)
- 10 - 15 dkg parmezán
- bors
A tészta vízét felrakom, ha felforrt sózóm és beleteszem a tésztát. A szalonnát kis csíkokra vágom beledobom egy serpenyőbe és elkezdem pirítani mikor már egy kis zsír kisült belőle a fokhagymát megroppantom a késlapjával és hozzá teszem a szalonnához, amikor szépen megsült akkor kiveszem. A sajtot lereszelem a tejszínt ráöntöm a szalonnára és 3-4 ek. sajtot is rászórok majd a tészta főzővízéből hígítok, hogy ne legyen sűrű, ízlés szerint. A tésztáról leöntöm a vizet és a szószhoz keverem. Ízlés szerint frissen őrölt borssal ízesíthetjük. A tojásokat felütöm (én egész tojást használok, de valaki csak a sárgájával szereti) összekeverem és tésztára öntöm, mivel a tészta még forró a tojás "megfő".
És már kész is :) Tálaláskor kis reszelt parmezánnal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése