2012. október 21., vasárnap

Szülinapi aszalt szilvás - marcipános bonbon





A Lidlben lehetett venni szilikon bonbon formát nem  olyan régiben, sikerült is beszerezni mindjárt kettőt is :D   . Szülinapi ajándékba készült és sikere is lett a aszalt szilvás marcipános bonbonnak. Persze a jó házi pálinka ;) , és a  saját készítésű doboz  elengedhetetlen feltétele az bonbonnak. :D





Hozzávalók:

- 15 dkg étcsokoládé (60 %)
- 10 dkg asztalt szilva
- jó minőségű szilva vagy vegyes pálinka (Hála kedves ismerősünknek a legfinomabb pálinkából)
- 5 dkg marcipán


 Az aszalt szilvát 2 nappal előtte egy befőttesüvegbe tesszük és leöntjük kb féldeci pálinkával, amíg ellepi lehet vegyes vagy szilva pálinka is. A csokoládé 3/4 részét  vízgőz felett felolvasztjuk és a maradék 1 /3 át az olvadt csokoládéhoz keverjük. Kávés kanál segítségével a szilikonformában tesszük egy kanállal és egy ecsettel (jobb minőségű festő ecset) elkenjük a formában, majd 30 percre hűtőbe tesszük amíg megdermed. Az aszalt szilvát kis darabkákra vágjuk kimérjük a marcipánt és az aprítóba tesszük, nekem nem szívta fel az összes pálinkát és hígítottam vele a masszát. A kikent formába a tölteléket bele tettem egy kiskanál segítségével, majd a csokit picit újra melegítettem és lezártam velük a bonbon formát. Vissza tettem a hűtőbe 3-4 óra hosszára. Majd óvatosan kinyomtam a formából és papírba tettem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése