
Itt az ősz és az alma szezonja, újabb almás süti. Gyors és finom.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg margarin (csökkentett zsírtartalmú)
- 6 dkg nádcukor
- 2 tojás + 1 fehérje
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- kk. sütőpor
- kk. szódabikarbóna
- csipet só
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék, annak aki nem szereti fahéj, vanília
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg mazsola (bármilyen aszalt gyümölccsel lehet helyettesíteni)
- 25 dkg reszelt alma ( Én Goldenből csináltam)
- 15 dkg durvára vágott pirított dió
- étcsoki
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk és lereszeljük. A diót én klopfolóval összetörtem és megpirítottam picit. A margarint felolvasztjuk a tojások sárgájával és a nádcukorral habosra keverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, sót összekeverjük és a margarinos masszába keverjük. A reszelt almát, diót, aszalt gyümölcsöt a tésztához keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tésztába óvatosan beleforgatjuk.
180 fokon aranybarnára sütjük kb. 40 perc alatt. Mikor picit meghűlt csokival megkenhetjük a tetejét, szerintem ráfér nem túl édes a tészta és csoki kedvelőknek ajánlom :P ...

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése