2012. október 12., péntek

Almás-marcipános-mandulás pite

Ennek a sütinek anyukám a legnagyobb rajongója, de ez az a süti ami tuti elfogy egy nap alatt :D !

A tésztához:
38 dkg liszt
20 dkg margarin
8 dkg nádcukor
1 fél rúd vanília
1 és egy fél tojás
reszelt citromhéj


A töltelékhez:
1 kg hámozott kockára vágott alma
15 dkg nádcukor
fahéj, ízlés szerint
1 csomag vaníliás pudingpor
1 dl víz
citrom leve, ízlés szerint

marcipánmassza
sárgabarack lekvár 3-4 ek.
darált mandula
zabpehely

A morzsához:
5 dkg nádcukor
5 dkg margarin
12 dkg liszt
pici sütőpor kb.  1 nagy kk.
fél tojás
Csak morzsolni kell, nem kell összegyúrni!


Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és egy órát hűtőben pihentetjük.  Az almákat meghámozzuk, magházat kiszedjük, összekockázzuk, citro
mot facsarunk rá cukrot, fahéjat, vanília másik felét hozzátesszük, elkezdjük párolni, amikor már majd nem kész a vízben elkevert vanília pudingot ráöntjük és megvárjuk, amíg besűrűsödik, majd félre tesszük hűlni. A tésztát a formához igazodva kinyújtjuk, a formába simítjuk, majd 180 fokon elősütjük kb. 10 perc, amíg halvány színe nem lesz a tésztának.  Kivesszük a sütőből picit hűlni hagyjuk, addig a morzsához a tésztát összemorzsoljuk. Az elősütött tésztát megkenjük baracklekvárral, erre szórunk vékonyan egy kis zabpelyhet és egy kis darált mandulát az almás tölteléket ráöntjük, reszelünk rá egy kis marcipánmasszát és a rámorzsoljuk az elkészített tésztát, és még egy kis szeletelt mandulát szórunk a tetejére. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése