A
tésztához:
1
fél rúd vanília
1 és egy fél tojás
reszelt citromhéj
1 és egy fél tojás
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
1 kg hámozott kockára vágott alma
15 dkg nádcukor
fahéj, ízlés szerint
1 csomag vaníliás pudingpor
1 dl víz
citrom
leve, ízlés szerint
marcipánmassza
sárgabarack
lekvár 3-4 ek.
darált
mandula
zabpehely
A
morzsához:
5
dkg nádcukor
5
dkg margarin
12
dkg liszt
pici
sütőpor kb. 1 nagy kk.
fél
tojás
Csak
morzsolni kell, nem kell összegyúrni!

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és egy órát hűtőben pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, magházat kiszedjük, összekockázzuk, citromot facsarunk rá cukrot, fahéjat, vanília másik felét hozzátesszük, elkezdjük párolni, amikor már majd nem kész a vízben elkevert vanília pudingot ráöntjük és megvárjuk, amíg besűrűsödik, majd félre tesszük hűlni. A tésztát a formához igazodva kinyújtjuk, a formába simítjuk, majd 180 fokon elősütjük kb. 10 perc, amíg halvány színe nem lesz a tésztának. Kivesszük a sütőből picit hűlni hagyjuk, addig a morzsához a tésztát összemorzsoljuk. Az elősütött tésztát megkenjük baracklekvárral, erre szórunk vékonyan egy kis zabpelyhet és egy kis darált mandulát az almás tölteléket ráöntjük, reszelünk rá egy kis marcipánmasszát és a rámorzsoljuk az elkészített tésztát, és még egy kis szeletelt mandulát szórunk a tetejére. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és egy órát hűtőben pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, magházat kiszedjük, összekockázzuk, citromot facsarunk rá cukrot, fahéjat, vanília másik felét hozzátesszük, elkezdjük párolni, amikor már majd nem kész a vízben elkevert vanília pudingot ráöntjük és megvárjuk, amíg besűrűsödik, majd félre tesszük hűlni. A tésztát a formához igazodva kinyújtjuk, a formába simítjuk, majd 180 fokon elősütjük kb. 10 perc, amíg halvány színe nem lesz a tésztának. Kivesszük a sütőből picit hűlni hagyjuk, addig a morzsához a tésztát összemorzsoljuk. Az elősütött tésztát megkenjük baracklekvárral, erre szórunk vékonyan egy kis zabpelyhet és egy kis darált mandulát az almás tölteléket ráöntjük, reszelünk rá egy kis marcipánmasszát és a rámorzsoljuk az elkészített tésztát, és még egy kis szeletelt mandulát szórunk a tetejére. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése